close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kennisbank |  Huis en energie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Kan ik zonnepanelen aanvragen bij QuaWonen?
Elk jaar krijgen ongeveer 500 bewoners een aanbod voor zonnepanelen. Zodra uw woning aan de beurt is, krijgt u een brief van QuaWonen. Daarin staat uitgelegd hoe het werkt. U kunt hierbij ook alvast de brochure lezen die u dan samen met de brief ontvangt: Brochure-zonnepanelen_webversie.pdf  U kunt helaas nog niet zelf het moment bepalen waarop u zonnepanelen krijgt.


Komen alle woningen aan de beurt voor zonnepanelen?
QuaWonen heeft samen met een expert in zonnepanelen bekeken welke woningen geschikt zijn. Dit heeft onder meer te maken met de ligging van het dak. Niet alle woningen komen om die reden in aanmerking voor zonnepanelen.

 

Gemeente Krimpen a/d IJssel heeft een actieplan Energie-armoede opgesteld. Een onderdeel is 200 extra huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Kan ik me hiervoor aanmelden?

U kunt zich hier niet voor aanmelden. QuaWonen heeft zelf al een selectie gemaakt voor woningen die hiervoor in aanmerking komen. Als uw woning in aanmerking komt, ontvangt u een brief van QuaWonen. Daarin staat uitgelegd hoe het werkt en wat het aanbod is.


Wat betaal ik voor de zonnepanelen bij het aanbod van QuaWonen?
QuaWonen koopt de zonnepanelen en zorgt voor de installatie. U betaalt elke maand een kleine vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen. Uw  huurprijs blijft gelijk. Uw energierekening zal dalen. 

Hoeveel zonnepanelen komen er op een dak?
Als u meedoet met het aanbod van QuaWonen, krijgt u een voorstel voor het aantal zonnepanelen. Dit hangt vooral af van uw dak. Het gaat meestal om zes tot acht panelen.
 
Waarom bespaar je met zonnepanelen?
De stroom die u van de zonnepanelen krijgt, hoeft u niet meer bij uw energieleverancier te kopen. Bovendien leveren de zonnepanelen op zonnige dagen energie terug aan het net. Hierdoor valt uw energierekening lager uit.


Kan ik ook zelf zonnepanelen laten leggen?
Dat mag natuurlijk. Kijk voor meer informatie bij Zelf Klussen.