close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen bevordert doorstroming: 14 woningen komen vrij

Bij de toewijzing van nieuwbouw geeft QuaWonen steeds vaker voorrang aan woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten. Zo ook het project Adam van Vianenstraat in Schoonhoven Noord. Doel is de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Dat is gelukt, er komen in totaal 14 sociale huurwoningen vrij in de gemeente Krimpenerwaard.

Ook in de Krimpenerwaard moeten mensen soms lang wachten op een sociale huurwoning. Daarom zoekt QuaWonen naar manieren om het aantal beschikbare woningen te vergroten. Dat kan bijvoorbeeld met nieuwbouw. Want wie naar nieuwbouw verhuist, laat vaak weer een sociale huurwoning achter. Bij diverse nieuwbouwprojecten stuurt de corporatie hier bewust op: woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang.

Resultaat doorstroming Adam van Vianenstraat
Op de plek van de oude flat in de Adam van Vianenstraat komen twee appartementengebouwen met 14 en 22 woningen aan de Edelsmidsdreef en de 's Heerenbergstraat. Vorige week zijn de 36 appartementen definitief toegewezen. 14 Appartementen gaan naar mensen die een sociale huurwoning in de gemeente Krimpenerwaard achterlaten. De overige 22 woningen gaan naar andere kandidaten.   

Nieuwe huurders vertellen..
De toewijzing van alle woningen gebeurde op één avond. Het was best spannend, vertelt de heer  Bojada. “Ik ben namens mijn ouders gekomen. Mijn verwachtingen waren laag, want mijn moeder stond als vijfde op de lijst om een woning te kiezen. En ze wilde alleen op de begane grond wonen. Maar het is gelukt! Ik heb mijn ouders meteen gebeld. Mijn vader is nog gekomen, helemaal blij. Mijn ouders wonen nu in een grote eengezinswoning, waar ik ben opgegroeid. Ze kunnen de trap niet meer goed op, en het schoonmaken valt hen steeds zwaarder. De plek van de nieuwbouw is ideaal, vlak bij de winkels. Bovendien woont mijn broer in de nieuwbouw boven de PLUS, en ook ikzelf woon in Schoonhoven Noord. Het is een fijne wijk om te wonen.”