close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen en gemeente tekenen overeenkomst Nieuwbouw Koningin Julianastraat in Krimpen aan de Lek

Op 21 juni hebben QuaWonen en de gemeente Krimpenerwaard een handtekening gezet onder de overeenkomst voor de nieuwbouw van 72 sociale huurwoningen. Door een deel van de woningen terug te bouwen als appartement kunnen er twaalf extra woningen worden gebouwd.   De huurwoningen worden gebouwd aan de Koningin Julianastraat in Krimpen aan de Lek. Nu gemeente en woningcorporatie het eens zijn over de plannen en de invulling van de openbare ruimte kan het ontwerp bestemmingsplan volgende week ter inzage worden gelegd.    

 

Bij de inrichting van de woonstraat is rekening gehouden met een veranderend klimaat. Zo zijn de parkeerplaatsen voorzien van zogeheten grastegels, die waterdoorlatend zijn en de buurt een groen karakter geven. Een groot deel van de parkeerplaatsen zal worden gerealiseerd tussen de bebouwing wat zorgt voor een ruimtelijk straatbeeld. In de woonstraat worden bomen geplant in groenstroken of plantvakken.  

Als alles volgens planning verloopt start de bouw van de 17 eengezinswoningen en 55 appartementen begin 2024 en worden deze in 2025 opgeleverd.

 

Kijkt u voor meer informatie en het laatste nieuws op Koningin Julianastraat | QuaWonen.   Wilt u op de hoogte gehouden worden van het project, stuur dan een mail naar kjs-at-quawonen.com.